Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε σήμερα την επίσημη έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας του project HIKE!

Αυτή η νέα πλατφόρμα θα περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδρομές που περιλαμβάνονται στο έργο, τις πεζοπορίες (χωρίς κόστος συμμετοχής) και τις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί στις τρεις χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Εδώ οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν χάρτες διαδρομών, προγράμματα εκδηλώσεων και τη διαδικασία εγγραφής. Στην καρτέλα Ειδήσεις θα συγκεντρώνονται ενημερώσεις, εκπαιδευτικό υλικό και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής που προωθούν το ευ ζην, ενώ η καρτέλα Media θα παρουσιάζει φωτογραφίες και βίντεο από τις εκδηλώσεις μας.

Το έργο HIKE συγκεντρώνει τρεις εταίρους, ο καθένας από τους οποίους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο:

Culture Routes Society – ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Τουρκία που ειδικεύεται στη δημιουργία και συντήρηση διαδρομών μεγάλων αποστάσεων για περπάτημα, ποδηλασία και ιππασία. Διατηρεί περισσότερες από 20 τοπικές και διεθνείς διαδρομές πεζοπορίας μεγάλων αποστάσεων που ανταποκρίνονται σε όλες τα επίπεδα αθλητικής ικανότητας των εν δυνάμει πεζοπόρων επισκεπτών. 

Paths of Greece – είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση αφιερωμένη στην προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας και την προστασία του περιβάλλοντος μέσω πεζοπορικών διαδρομών. Επικεντρώνονται στο σχεδιασμό, την υλοποίηση και την προώθηση πεζοπορικών διαδρομών βασισμένων σε ιστορικά μονοπάτια, προσαρμοσμένων στις σύγχρονες ανάγκες.

European Association of the Via Francigena ways Francigena (EAVF) – είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ιστορικής διαδρομής που εκτείνεται σε πάνω από 3.000 χιλιόμετρα στην Αγγλία, τη Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία. 

Στόχος του έργου είναι να καθοδηγήσει τους συμμετέχοντες κατά μήκος τριών εμβληματικών ευρωπαϊκών μονοπατιών, προωθώντας έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής μέσω ειδικά σχεδιασμένων πεζοπορικών εκδηλώσεων που θα ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης:

Σεπτέμβριος στη Via Francigena: Εξερευνήστε ένα όμορφο τμήμα της Via Francigena στην ηλιόλουστη ιταλική περιοχή της Απουλίας. Δύο Σαββατοκύριακα πεζοπορίας θα πραγματοποιηθούν σε παράκτια τμήματα της διαδρομής, από το Μπάρι στο Μονόπολι και από το Torre Canne (Fasano) στο Μπρίντιζι. Περιλαμβάνονται πολιτιστικές, αθλητικές και γαστρονομικές δραστηριότητες, καθώς και αξέχαστες εκδηλώσεις υπό το φως του ηλιοβασιλέματος. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα της Via Francigena εδώ.

Οκτώβριος στην Ελλάδα στη Via Egnatia: ταξιδέψτε κατά μήκος της Via Egnatia στην Ελλάδα, όπου εντοπίζονται τα απομεινάρια αυτού του αρχαίου δρόμου που σχεδίασαν οι Ρωμαίοι. Εξερευνήστε τμήματα που καλύπτουν την Έδεσσα, τον Προφήτη Ηλία και την Άρνισσα, με καταρράκτες που κόβουν την ανάσα, λίμνες και καταπράσινα τοπία. Τις πεζοπορίες πλαισιώνουν διαδραστικά εργαστήρια και επισκέψεις σε σημαντικά μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. Μάθετε περισσότερα για τις εκδρομές μας κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

Νοέμβριος στην Τουρκία στο Δρόμο της Ανεκτικότητας (Tolerance Way): Ταξιδέψτε σε τοπία που διαμόρφωσαν πολιτισμούς, από ήπιους περιπάτους σε ιστορικές συνοικίες έως έντονες πεζοπορίες σε αγροτικό τοπίο. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν επισκέψεις- ξεναγήσεις σε διάφορα ορόσημα, όπως τα γραφικά υδάτινα πάρκα του Izmit και του Kayalar, τα γοητευτικά χωριά Servetiye και Kırıntı και τα αρχαία υδραγωγεία κοντά στο πάρκο Gölkay. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ενότητα Tollerance Way.

Μείνετε συντονισμένοι στον ιστότοπό μας για τις τελευταίες ενημερώσεις, τις εγγραφές και τις οργανωτικές λεπτομέρειες!

Pictures via Unsplash